Na parkingu kod pekare, nedaleko od Tehničke škole “Nikole Tesle” u Borovu naselju jutros je došlo do masovne tuče, prenosi portal Srbi.hr, za koji su iz Policijske-uprave vukovarsko sremske potvrdili tu informaciju, ne ulazeći u detalje.

Kako piše portal, po svemu sudeći reč je o još jednom međunacionalnom obračunu učenika koji pohađaju nastavu na hrvatskom i srpskom jeziku, a nezvanično saznaju da su dvojica učenika iz nastave na srpskom odvedena u bolnicu.

Tim povodom saopštenjem za javnost oglasio se predsednik Gradske organizacije SDSS-a Vukovar Srđan Kolar.

– Pozvao sam sve političke stranke da osude ove napade na pripadnike srpske zajednice ispred Tehničke škole “Nikola Tesla”. Niko me neće ubediti da se ovde radi o sukobima navijača i navijačkih grupa, već je jasno da se radi o dirigovanim napadima na pripadnike srpske zajednice tj. našu decu, a sve u svrhu destabilizacije međunacionalnih odnosa u gradu Vukovaru. Takođe, verujem da ovakve međunacionalne sukobe ne bi trebalo niko da koristi u svrhu predizborne kampanje. Pozivam sve mlade ljude da prestanu sa ovakvim aktivnostima te isto tako da se političari dozovu pameti i da osude ovaj čin. Očekujem da sve institucije rade svoj posao i da učine sve da se spreče budući incidenti –  navodi Kolar u saopštenju.