Nacionalni štab civilne zaštite izvestio je o 688 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 u Hrvatskoj, od ukupno testiranih 7763 osobe. Broj aktivnih slučajeva sada 2679, na bolničkom lečenju je 791 pacijent, a na respiratoru 63. Preminulo je 15 osoba. U odnosu na prošlu nedelju zabeležen je 30 odsto veći broj zaraženih, rekao je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak

U Vukovarsko-sremskoj županiji testirano je 225, a evidentirano šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Novopozitivne osobe su iz Županje, Komletinaca, Starih Mikanovaca, Nuštra, Vođinaca i Vukovara. Na bolničkom lečenju u našoj županiji nalazi se 31 osoba, a preminulih u poslednja 24 časa nije bilo.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata obrađen je 291 uzorak od kojih je 19 bilo pozitivno na koronavirus. Preminule su tri osobe u dobi od 80, 81 i 92 godine, izvestio je Štab civilne zaštite OBŽ. Šestero novopozitivnih ima prebivalište na području Osijeka, tri osobe su iz Đakova, po dve iz Bilja, Čeminca i Čepina, a po jedna živi na području opština Darda, Ernestinovo i Petrijevci te grada Valpovo. Na bolničkom lečenju nalaze se 53 osobe obolele od bolesti COVID-a19, i to 43 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 10 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 10 pacijenata s tim oboljenjem.