Preminulo još 13 osoba, nova 343 slučaja zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

U protekla 24 časa u Hrvatskoj zabeležena su 343 nova slučaja zaraze koronavirusom, od ukupno testiranih 6.879. Aktivnih slučajeva danas je ukupno 2.201. Među njima je 786 pacijenata na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 67 bolesnika. Umrlo je još 13 osoba, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa na koronavirus testirano je 248 osoba, a pozitivno je bilo osam. Po dve novopozitivne osobe su iz Privlake i Starih Jankovaca te po jedna iz Andrijaševaca, Borova, Cerića i Vukovara. Preminule su dve osobe, a trenutno je na bolničkom lečenju 30 covid bolesnika, saopštio je Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u poslednja 24 časa obrađeno je 296 uzoraka, od kojih su 22 bila pozitivna na koronavirus.Osam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, pet na području Valpova, tri osobe su iz Đakova, dve iz Belog Manastira, a po jedna živi na području opština Bilje, Ernestinovo, Koška i Levanjska Varoš. Na bolničkom lečenju nalazi se 57 osoba obolelih od bolesti COVID-19, i to 39 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 8 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 18 pacijenata s tim oboljenjem.