Pod uticajem alkohola i droga neovlašteno upotrebio i oštetio tuđi automobil

Prilikom nadzora saobraćaja, u nedelju, 21. februara oko 23 časa u Ulici Matice hrvatske u Vukovaru, policijski službenici zaustavili su automobil vinkovačkih registarskih oznaka, kojim je pre sticanja prava na upravljanje i pod uticajem alkohola od 1,67 promila upravljao 30-godišnjak iz Vukovara.

Tom prilikom uočena su novonastala oštećenja na levoj strani automobila te je na vozilu proveden uviđaj. U automobilu je pronađena lovačka puška i nekoliko komada municije. Utvrđeno je da je vlasnik automobila i puške 43-godišnjak iz Mirkovaca. Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti, a 30-godišnjak je smešten u posebnu prostoriju policije do prestanka delovanja opojnog sredstva.

Usledilo je kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom, zbog sumnje u počinjenje krivičnih dela Neovlaštena upotreba tuđe pokretne stvari i Oštećenje tuđe stvari.

Zbog sumnje da je upravljao vozilom i pod uticajem opojnih droga, nad 30-godišnjakom je izvršeno i preliminarno veštačenje na prisutnost droga u organizmu, koje je potvrdilo prisutnost amfetamina.

Policija će podneti i optužne predloge, protiv 30-godišnjaka zbog posedovanja oružja bez dozvole te protiv 43-godišnjaka zbog držanja oružja i municije bez nadzora, suprotno odredbama Zakona o nabavci i posedovanju oružja građana. Uz krivičnu prijavu 30-godišnjak je danas predat pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-sremske.