U protekla 24 časa u Hrvatskoj je umrlo 20 osoba, a otkrivena su nova 72 slučaja zaraze koronavirusom od ukupno testiranih 2.242 osobe. Aktivnih slučajeva danas je ukupno 2111. Među njima su 792 pacijenta na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 68 bolesnika, saopštio je Štab civilne zaštite RH.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u poslednja 24 časa obrađeno je 237 uzoraka od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus. Pet novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, a po jedna osoba na području Antunovca, Belišća, Bilja, Darde, Đakova, Marijanaca i Valpova.Na bolničkom lečenju nalaze se 62 osobe i to 46 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 11 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 16 pacijenata s tim oboljenjem. Preminula je jedna osoba u dobi od 76 godina, navode iz Štaba civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa testirano je 28 osoba, a pozitivna je bila jedna osoba iz Vukovara. Preminulih osoba nema, a trenutno je u županiji hospitalizovana 31 covid pozitivna osoba, saopštili su iz Štaba civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.