U protekla 24 časa u Hrvatskoj zabeleženo je 388 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od ukupno testiranih 4986 ljudi. Aktivnih slučajeva sada je 2313. Među njima je 798 pacijenata na bolničkom lečenju, a 73 su na respiratoru. Preminulo je osam osoba, izvestio je Štab civilne zaštite RH.

U Vukovarsko -sremskoj županiji u protekla 24 časa na koronavirus testirane su 183 osobe, a pozitivno je bilo 10. Sedam novopozitivnih osoba je iz Vinkovaca te po jedna iz Ivankova, Markušice i Cerića. Preminulih osoba nema, a zbog bolesti COVID-19 na bolničkom lečenju je 27 osoba, izvestio je Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u poslednja 24 časa obrađeno je 217 uzoraka od kojih je 11 bilo pozitivno na koronavirus. Tri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Belišća, Belog Manastira, Bizovca, Darde, Đurđenovca, Ernestinova, Satnice Đakovačke i Valpova.

Na bolničkom lečenju nalazi se 59 osoba, i to 46 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 13 pacijenata s tim oboljenjem.Preminula je jedna osoba u dobi od 65 godina, navode iz Štaba civilne zaštite Osječko-baranjske županije.