U poslednja 24 časa u Hrvatskoj su zabeležena nova 502 slučaja zaraze korovirusom, od ukupno testiranih 7.348 osoba. Broj trenutno obolelih, aktivnih slučajeva danas je 2219. Među njima su 884 pacijenta na bolničkom lečenju, a na respiratoru su 82 bolesnika. Preminulo je 18 osoba, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa testirano je 246 osoba, od kojih je pozitivno bilo 20. Šest novopozitivnih osoba je iz Vukovara, po tri iz Vinkovaca i Starih Jankovaca te po jedna iz Bokšića, Bršadina, Cerića, Ivankova, Jarmine, Novih Jankovaca, Otoka i Podrinja. Preminulih osoba nema, a trenutno je u županiji na bolničkom lečenju 30 osoba, navode iz Štaba civilne zaštite VSŽ. 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u protekla 24 časa obrađena su 352 uzorka od kojih je 21 bio pozitivan na koronavirus. Pet novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, po dve osobe su s područja Antunovca, Belišća, Đakova i Ernestinova, a po jedna iz Bilja, Čepina, Darde, Donjeg Miholjca, Našica, Popovca, Vladislavaca i Vuke. 

Na bolničkom lečenju nalazi se 59 osoba obolelih od bolesti COVID-19, i to 43 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 10 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 16 pacijenata s tim oboljenjem. Preminula je jedna osoba u dobi od 69 godina, saopštio je Štab civilne zaštite OBŽ.