Veće srpske nacionalne manjine u Opštini Borovo u ponedeljak je u opštinskoj većnici u Borovu obeležilo krsnu slavu – Sretenje Gospodnje. Obred osvećenja slavskog kolača i žita obavio je jerej Dragan Serdar. Čestitajući članovima Veća krsnu slavu, podsetio je da je Sretenje veliki crkveni i narodni praznik.

– Na današnji dan susreo se Bog i čovek, na današnji dan pokazana je velika, neizmerna ljubav Božja prema nama ljudima. I to je jedan primer kako i mi treba da kroz život hodimo, da budemo ljudi zajednice, da budemo pre svega tu jedni za druge, da prepoznamo jedni u drugima ono što nas zajednički povezuje, a to je upravo i ono što neguje ovo Veće, ljubav prema našem rodu i veri – poručio je drugi borovski paroh i starešina hrama Svetog Stefana.

Na zajedništvo je pozvao i predsednik Veća Dušan Latas.

– Smatram da svako u svojoj lokalnoj zajednici, u svojoj lokalnoj sredini može nešto da promeni nabolje. Tako bi i moja poruka bila da se okupimo zajedno, da predlažemo, radimo pa ako treba da i kritikujemo, da svim stanovnicima Borova bude dobro, da nam svima bude bolje – istakao je Latas.

U razgovoru za Radio Borovo najavio je obnovu još jednog zavetnog krsta.

– Prošle godine smo obnovili zavetni krst u produžetku Železničke ulice. Ove godine želimo da obnovimo zavetni krst u Dunavskoj ulici. Sredstva za obnovu obezbediće Opština Borovo i Zajedničko veće opština. Obavili smo razgovore i dobili blagoslov Eparhije osečkopoljske i baranjske da to uradimo – kaže Latas.

Obeležavanju krsne slave Veća srpske nacionalne manjine u Opštini Borovo prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, načelnik Zoran Baćanović i predsednik Opštinskog veća opštine Borovo i Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić.

D.Z.