Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-sremske, u saradnji sa Županijskim državnim tužilaštvom u Osijeku, proveli su kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje da je 62-godišnji hrvatski državljanin iz Negoslavaca počinio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. 

Kako navode iz PU vukovarsko-sremske, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je tada 34-godišnjak iz Negoslavaca, u novembru 1991. godine, kao pripadnik srpske paravojne formacije u Petrovcima protivzakonito uhapsio te iz porodične kuće u nepoznatom smeru odveo civilnu osobu, tada 45-godišnjeg hrvatskog državljanina. Žrtva je teško fizički zlostavljana, a od zadobijenih povreda nastupila je smrt, navodi se u današnjem saopštenju iz policije.

Protiv osumnjičenog 62-godišnjaka policija je 15. februara nadležnom Županijskom državnom tužilaštvu u Osijeku podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično delo protiv čovečnosti i međunarodnog prava „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ opisano i kažnjivo u članku 120. stavak 1.  OKZ RH.

Osumnjičeni je trenutačno nedostupan vlastima Republike Hrvatske, navode iz PU vukovarsko-sremske.