Hrvatska: Preminula 21 osoba, na koronavirus pozitivno još 68 osoba

Spread the love

U protekla 24 časa zabeženo je 68 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od testiranih ukupno 2.134 osobe, pa je trenutno obolelih, aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas 2002.

U bolnicama se leči 951 pacijent, a na respiratoru je 86 bolesnika. Preminula je 21 osoba, saopštio je Štab civilne zaštite RH.

U Vukovarsko-sremskoj županiji testirane su 42 osobe, a pozitivno je bilo 9. Po tri novopozitivne osobe su iz Vukvara i Vinkovaca, dve iz Borova i jedna iz Ivankova. Preminulih osoba nema, a zbog bolesti COVID-19 na bolničkom lečenju u našoj županiji je 28 osoba.

Od 108 testiranih uzoraka u Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 časa sedam je bilo pozitivno na koronavirus. Tri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Belog Manastira, Našica, Petlovca i Viljeva. Na bolničkom lečenju nalazi se 66 covid pacijenata, i to 53 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 13. Preminula je jedna osoba u dobi od 59 godina, izvestili su iz Štaba civilne zaštite Osječko-baranjske županije.