Iz Policijske uprave vukovarsko-sremske izvestili su o sukobu koji se dogodio nakon saobraćajne nesreće 9. februara u Šarengradu.

Nesreća se dogodila u utorak oko 14 časova i 30 minuta, u ulici Stjepana Radića u Šarengradu. Vozač teretnog vozila slovenskih registarskih oznaka, 28-godišnji državljanin Srbije, usled neprilagođene brzine sleteo je s puta i udario u drveni reklamni pano, vlasništvo 54-godišnjaka iz Šarengrada.

Utvrđeno je da vozač nije bio pod uticajem alkohola, a na mestu događaja naplaćena mu je novčana kazna zbog počinjenog prekršaja.

Nakon saobraćajne nesreće došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između 28-godišnjaka i 54-godišnjaka, u kojem je mlađi muškarac rukom udario starijeg u predelu glave. U vukovarskoj bolnici utvrđeno da je 54-godišnjak teže povređen.

Zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela teške telesne povrede 28-godišnjak je uhapšen te 10. februara predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-sremske, dok protiv 54-godišnjaka sledi optužni predlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog rada i mira.

Istražni sudija Županijskog suda u Vukovaru 28-godišnjaku je odredio istražni zatvor u trajanju od mesec dana te je predan u zatvor u Osijeku.