U poslednja 24 časa zabeleženo je 376 novih slučajeva zaraze koronavirusom od 6.340 testiranih pa je broj trenutno obolelih, aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas 2550, saopštio je Štab civilne zaštite Republike Hrvatske.

Na bolničkom lečenju je 1029 pacijenata, među kojima i 88 na respiratoru. Preminulo je još 25 osoba.

U Vukovarsko-sremskoj županiji, u protekla 24 časa, na koronavirus je testirana 231 osoba, a pozitivnih je bilo 17, šest iz Vinkovaca, po četiri iz Ivankova i Vukovara te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Bošnjaka, Cerića, Gunje, Borova, Jarmine, Novih Mikanovaca i Račinovaca. Preminulih osoba nema, saopštio je jutros Štab civilne zaštite VSŽ. U našoj županiji trenutno je hospitalizovano 30 pacijenata, obolelih od bolesti COVID-19.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 365 uzoraka od kojih su 22 pozitivna na koronavirus.

Na području grada Osijeka živi 7 novopozitivnih osoba, po dve su s područja gradova Đakovo i Valpovo te opština Antunovac, Donja Motičina, Ernestinovo i Popovac, a po jedna iz opština Bizovac, Čepin i Viljevo.

Na bolničkom lečenju nalazi se 60 osoba obolelih od bolesti COVID-19, i to 47 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 13 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminule su tri osobe u dobi od 49, 82 i 88 godina, izvestio je Štab civilne zaštite OBŽ.