Novo izdanje “Baštine”

Spread the love

Austrijska čitaonica u Osijeku, koja je integralni deo Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i jedna od 10 središnjih knjižnica nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj obeležila je prošle godine 25 godina postojanja i rada, a naš sagovornik tim povodom je voditelj čitaonice Siniša Petković.

Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatska sa partnerima, među kojima je i Evropski dom Vukovar, od početka godine provodi projekat 4O: Otkrivanje, osveštavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava. Više o ovom projektu, koji adresira porat nacionalizma u Hrvatskoj, a usmeren je na mlade i pripadnike nacionalnih manjina, koje žele osnažiti za borbu protiv nacionalizma i diskriminacije, ispričala nam je Branka Vierda iz Zagreba.

Donosimo i reportažni zapis iz Borova, odakle je krajem prošlog meseca otpremljena još jedna humanitarna pošiljka od tonu i po mesa i mesnih prerađevina za Bogosloviju “Sveta Tri Jerarha” pri manastiru Krka u Dalmaciji.

To su teme današnje “Baštine”, emisije o nacionalnim manjinama Radio Borova. Emisija je na programu svakog drugog četvrtka, od 12 časova i 10 minuta.