U protekla 24 časa zabeležena su 283 nova slučaja zaraze koronavirusom, od ukupno testiranih 6.878 osoba, pa je broj trenutno obolelih, aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas 2.329. Među njima su 1.082 pacijenta na bolničkom lečenju, a na respiratoru su 93 bolesnika. Preminulo je još 26 osoba, saopštio je Štab civilne zaštite Republike Hrvatske.

Na području Vukovarsko-sremske županije na koronavirus je testirano 208 osoba, a pozitivno je bilo 10. Kako navode iz županijskog Štaba civilne zaštite, pet novopozitivnih osoba je iz Vinkovaca te po jedna iz Drenovaca, Novih Mikanovaca, Starih Mikanovaca, Trpinje i Vukovara. Preminula je jedna osoba, a zbog bolesti COVID-19 trenutno je hospitalizovano 29 osoba.

U Osječko-baranjskoj županiji obrađeno je 355 uzoraka, od kojih je 16 bilo pozitivno na koronavirus. Osam novopozitivnih osoba živi na području Osijeka, četiri na području Đakova, a po jedna na području Antunovca, Bilja, Erduta i Viškovaca.

Na bolničkom lečenju nalaze se 74 osobe, a 13 je na respiratoru. Preminula je jedna osoba u dobi od 76 godina, saopštio je Štab civilne zaštite Osječko-baranjske županije.