U poslednja 24 časa zabeleženo je 730 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, od ukupno testiranih 7.023, pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas 2926. Među njima su 1222 pacijenta na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 99 bolesnika. Preminulo je 17 osoba, saopštio je Štab civilne zaštite RH.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa na koronavirus je testirana 231-na, a pozitivne su bile 33 osobe i to 23 na PCR testiranju, a 10 na brzom antigenskom testu. Deset novopozitivnih osoba je iz Vinkovaca, tri iz Vukovara, po dve iz Borova, Privlake, Starih Mikanovaca i Novih Mikanovaca te po jedna osoba iz Cerića, Drenovaca, Gunje, Iloka, Nijemaca, Nuštra, Otoka, Posavskih Podgajaca, Rokovaca, Starih Jankovaca, Trpinje i Županje.Preminulih osoba nema, a zbog bolesti COVID -19 trenutno je u Vukovarsko-sremskoj županiji hospitalizovano 29 bolesnika, saopštili su jutros iz Štaba civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

U Osječko-baranjskoj županii od 343 testirana uzorka 25 je bilo pozitivno na koronavirus. Preminula je jedna osoba u dobi od 80 godina, izvestio je Županijski Štab civilne zaštite OBŽ. Šest novopozitivnih je s područja Osijeka, po tri Đakova i Našica, po dve iz Belišća, Darde i Donjeg Miholjca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Bilja, Bizovca, Đurđenovca, Erduta, Podgorača, Popovca i Valpova. Na bolničkom lečenju se nalazi 90 osoba, a 12 bolesnika je na respiratoru.