Od 1. februara na području Grada Vukovara javni linijski prevoz putnika obavlja novi koncesionar Slavonija bus d.o.o. iz Velike Kopanice, po ceni karte od 7 kuna. Prevoz putnika u Borovu i dalje će obavljati dosadašnji koncesionar vukovarski Čazmatrans, ali uz nižu cenu karte od svega 6 kuna, saznali smo od načelnika Opštine Borovo Zorana Baćanovića.

– Što se tiče prevoza naših meštana na liniji Sajmište-Savulja mogu reći da je s firmom “Čazmatrans” iz Vukovara postignut konačan dogovor o uslovima i načinu prevoza putnika iz Borova na ovoj relaciji, koji će oni i dalje obavljati. Od utorka, 2. februara “Čazmatrans” će saobraćati na liniji Sajmište-Savulja prema postojećem voznom redu i svim linijama koje su i do sada funkcionisale i po ceni karte od 6 kuna za pojedinačnu vožnju – pojašnjava Baćanović.

Od nedelje, 7. februara doći će do izmene voznog reda na način da će svaki polazak biti pomeren za 5 minuta ranije.

– O tome ćemo naknadno obavestiti naše meštane, putem Radio Borova i web stranice Opštine Borovo i taj novi vozni red će biti postavljen na svaku autobusku stanicu u Borovu. Mislim da je ovo jedno kvalitetno i dobro rešenje, koje je Opština Borovo uspela da postigne s “Čazmatransom” i da će ova cena karte od 6 kuna biti povoljnija i pristupačnija našim meštanima – dodaje Baćanović.

Opština Borovo i dalje će sufinansirati deo cene karte. 

– Da bi cena autobuske karte bila 6 kuna, Opština Borovo je preuzela deo sufinansiranja cene prevoza. To je isključivo zbog toga da naši meštani imaju povoljniju cenu karte za prevoz do Vukovara – podvlači načelnik Baćanović.

S.V./D.Z.