U protekla 24 časa zabeleženo je 387 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od ukupno 6.343 testirana uzorka, pa je broj trenutno obolelih, aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas  2.536. Među njima je 1.258 pacijenata na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 91 bolesnik. Preminulo je još 17 osoba, saoštio je Štab civilne zaštite RH.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa testirano je 199 uzoraka, a pozitivno je bilo 11, od čega pet na PCR testiranju i šest na brzom antigenskom testu. Četiri novopozitivne osobe su iz Vinkovaca, dve iz Vođinaca te po jedna osoba iz Bobote, Bršadina, Privlake, Jarmine i Vrbanje, Preminule su dve Covid pozitivne osobe, a trenutno su u županiji hospitalizovana 32 pacijenta, saopštio je jutros Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

U Osječko-baranjskoj županiji testirano je 288 uzoraka, od kojih je na koronavirus bilo pozivno 15. Šestero novopozitivnih je s područja Osijeka, a po jedna osoba s područja Antunovca, Čeminca, Đakova, Erduta, Marijanaca, Satnice Đakovačke, Petlovca, Petrijevaca i Punitovaca. Na bolničkom lečenju se nalazi 98 osoba, a 12 je na respiratoru.