U poslednja 24 časa zabeleženo je 619 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 pa je aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3173. Među njima je 1326 pacijenata na bolničkom lečenju, od kojih je 128 na respiratoru. Preminulo je 30 bolesnika, izvestio je Nacionalni štab civilne zaštite.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u poslednja 24 časa evidentirano je osam novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je šestero bilo pozitivno na PCR testiranju, a dvoje na brzom antigenskom testu. Tri novozaražene osobe su iz Babine Grede, dve iz Vinkovaca, a po jedna iz Ivankova, Jarmine i Vođinaca. Preminulih osoba nema.Trenutno je u županiji 40 bolesnika hospitalizovano zbog bolesti COVID-19, saopštio je Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

U Osječko-baranjskoj županiji testirano je 320 uzoraka od kojih je 29 bilo pozitivno na koronavirus. Najviše novopozitivnih je s područja Osijeka, Đakova i Našica. Na bolničkom lečenju se nalazi 108 osoba, a 14 je na respiratoru. U protekla 24 časa preminule su tri osobe s područja te županije.

U sklopu popuštanja epidemioloških mera, u ponedeljak 1. februara se svi učenici osnovnih škola vraćaju u učionice, a biće dopušteni i treninzi i rekreacija na otvorenom prostoru, najavio je danas potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.