U Hrvatskoj danas 857 novoobolelih od COVIDa-19, a preminula 31 osoba

Spread the love

U poslednja 24 časa zabeleženo je 857 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3050. Među njima je 1381 pacijent na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 135 pacijenata. Preminula je 31 osoba.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u poslednja 24 časa potvrđeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Šesnaest osoba bilo je pozitivno na PCR testiranju, a dve osobe na brzom antigenom testu. Najviše novozaraženih osoba je iz Vinkovaca, njih pet, tri osobe su iz Jarmine, po dve iz Vukovara, Ivankova i Tordinaca, te po jedna osoba iz Mohova, Nijemaca, Privlake i Sotina. U poslednja 24 časa preminula je jedna osoba, te je ukupan broj preminulih osoba u Vukovarsko-sremskoj županiji od početka epidemije 182. Trenutno je u županiji 41 osoba hospitalizovana zbog COVID-19 bolesti, izvestio je županijski Štab civilne zaštite.

U KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u poslednja 24 časa za područje Osječko-baranjske županije testirano je 310 uzoraka na koronavirus od kojih je 29 bilo pozitivno. Preminulo je pet osoba u dobi od 63 do 88 godina, saopšteno je iz Štaba civilne zaštite Osječko-baranjske županije.