OŠ Borovo obeležava školsku slavu, prvi put bez javne svečanosti

Spread the love

Prvi put nakon 25 godina u Osnovnoj školi Borovo neće biti svečane Svetosavske akademije. Školska slava biće obeležena u skladu s epidemiološkim merama, ističe direktor Tihomir Jakovljević.

– Od 1996. godine, kada smo obnovili tradiciju proslave Savindana kao školske slave, ovo je prvi put da smo u ovakvoj situaciji, da ovaj praznik nećemo obeležiti velikom priredbom u školskoj sportskoj dvorani. Današnja nastava biće posvećena obeležavanju Svetog Save. Ovaj praznik učenici od prvog do četvrtog razreda obeležiće u svojim učionicama, a učenici od petog do osmog razreda u onlajn nastavi. Ove godine ovaj praznik obeležavamo u skladu s epidemiološkom situacijom i merama, jer ne želimo ugroziti zdravlje i sigurnost naših učenika – rekao je u izjavi za Radio Borovo direktor škole Tihomir Jakovljević.

Deo članova kolektiva, na čelu s direktorom škole, prisustvovao je prazničnoj liturgiji u hramu Svetog Stefana u Borovu.

– Nećemo prekinuti ni tradiciju kumstva. Ove godine školski kum je naš paroh Dragan Serdar. Tradicija će biti nastavljena. Nadam se da nikad više nećemo doći u ovakvu situaciju. Koristim priliku da školsku slavu čestitam svim učenicima, roditeljima, zaposlenicima naše škole i meštanima Borova, jer to je najsvečaniji dan u školskoj godini – poručio je Jakovljević.

D.Z.