Novih 599 slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, preminulo 29 osoba

Spread the love

U protekla 24 zabeleženo je novih 599 slučajeva zaraze koronavirusom od ukupno 4872 testirana uzorka, pa je broj trenutno obolelih, aktivnih slučajeva u Hrvatskoj sada 3232.Među njima je 1468 pacijenata na bolničkom lečenju, a na respiratoru su 142 pacijenta. Preminulo je još 29 osoba, saopštio je Štab civilne zaštite Republike Hrvatske.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa na koronavirus je testirano 148 uzoraka, od kojih je 18 bilo pozitivno, 12 na PCR testiranju, a 6 na brzom antigenskom testu. Četiri novopozitivne osobe su iz Vinkovaca, po tri iz Županje i Novih Jankovaca, dve iz Otoka te po jedna novopozitivna osoba iz Bršadina, Borova, Marinaca, Nuštra, Starih Jankovaca i Vukovara. Preminulih osoba nema, a hospitalizovane su 44 osobe pozitivne na COVID-19, saopštio je jutros županijski Štab civilne zaštite.

U Osječko-baranjskoj županije testirana su 222 uzorka od kojih je 13 bilo pozitivno. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, Našica, Belog Manastira, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Draža, Đakova, Erduta, Marijanaca i Valpova. Na bolničkom lečenju nalazi se 111 osoba, od kojih je 16 na respiratoru. U poslednja 24 časa preminule su dve COVID pozitivne osobe s područja te županije.