Mališani iz Borova poslali vršnjacima u Vrginmostu paket ljubavi i lepih želja

Spread the love

Predškolci grupe “Bubamare” Dečjeg vrtića “Zlatokosa” iz Borova mališanima mešovite grupe u Vrginmostu uputili su mnogo šarenih i veselih srca punih ljubavi na svojim crtežima.

– Proteklog vikenda grupa žena sa područja Vukovarsko-sremske županije volontirala je u Vrginmostu, kako bi pomogla stanovništvu na području koje je zahvaćeno zemljotresom.

To je bio povod da se iz našeg vrtića uputi paket za decu vrtića u Vrginmostu. Mališani su sa radošću prihvatili ideju da svojim vršnjacima naslikaju crteže prepune šarenila, ljubavi i lepih želja. Oslikali su i platnene maske za decu i vaspitače, a u paket stavili igračke i slatkiše. Tako je paket ubrzo bio pun i spreman za put – navodi direktorica Dečjeg vrtića “Zlatokosa” Radmila Latas, koja je vaspitačici predškolske grupe u Vrginmostu uručila paket.

Dečji osmesi govore najviše, a to je bio i cilj, izmamiti osmehe deci u ovoj teškoj životnoj situaciji, navodi Radmila Latas i dodaje da će saradnja biti nastavljena. 

– Ljude često spoje teški trenuci iz kojih se uvek može dogoditi i nešto lepo. Svima koji još uvek žive u strahu , na područjima zahvaćenim zemljotresom , želimo što više osmeha i što manje tuge i patnje – želje su direktorice DV “Zlatokosa” Radmile Latas, zaposlenih u ovoj ustanovi i polaznika vrtića u Borovu.