Završenim kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakom utrvđeno je da je tokom prepodnevnih časova 24. juna prošle godine iskoristio odsutnost 59-godišnje vlasnice te provalio u njenu porodičnu kuću u Radničkoj ulici iz koje je otuđio monitor za računar, telefon, ručni sat, nakit i novac.

Nadalje, u noći 22./23. decembar prošle godine, 27-godišnjak je, iskoristivši odsutnost ukućana iz porodične kuće 68-godišnjaka u ulici Jelene Kotromanić, iz nezaključane pušnice otuđio veću količinu suhomesnatih proizvoda.

Također, 27-godišnjak je u vremenu od 9. do 11. januara ove godine godine provalio i u porodičnu kuću u ulici Izidora Kršnjavoga, vlasništvo 52-godišnjaka koji živi u Australiji, te otuđio suhomesnate proizvode, zimnicu, alkoholna pića, električne kabele te pribor i opremu za ribolov. Provalu u ovu porodičnu kuću prijavio je kućepazitelj.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim krivičnim delima iznosi više hiljada kuna.

Osumnjičeni 27-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-sremske te protiv njega sledi krivična prijava za krivična dela „Teška krađa“ i „Krađa“.