U poslednja 24 časa zabeleženo je 715 novozaraženih koronavirusom pa je broj trenutno obolelih, aktivnih slučajeva sada u Hrvatskoj 4653.

Među njima je 1855 pacijenata na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 160 bolesnika. Umrle su još 33 osobe, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa na koronavirus je testirana 261 osoba, od kojih je pozitivno 19 ljudi, 12 je bilo pozitivno na PCR testiranju, a sedmero na brzom antigenskom testu.

Najviše novopozitivnih (10) je iz Vukovara, dvoje iz Županje te po jedna novopozitivna osoba iz Andrijaševaca, Bogdanovcaca, Lovasa, Ivankova, Jarmine, Otoka i Nuštra.

Preminula je 1 osoba, a zbog bolesti COVID-19 trenutno je u našoj županiji hospitalizovano 50 pacijenata.

U Osječko-baranjkoj županiji testirano je 249 uzoraka od kojih je 41 bio pozitivan. Sa šireg područja grada Osijeka 11 je pozitivnih nalaza, po tri iz Donjeg Miholjca i Našica, dva iz Belog Manastira te po jedan iz Belišća i Đakova. Opštine Antunovac, Čepin, Erdut, Đurđenovac, Gorjani, Punitovci i Kneževi Vinogradi beleže po dve novopozitivne osobe dok opštine Darda, Čeminac, Magadenovac, Trnava, Bizovac i Draž beleže po jednu novopozitivnu osobu. 

Na bolničkom lečenju nalazi se 106 osoba obolelih od bolesti COVID-19, i to 75 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 17 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovan je 31 pacijent s tim oboljenjem. Preminule su tri osobe pozitivne na koronavirus.