15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Badnjak u Borovu ove godine bez vožnje badnjaka kroz mesto

2 min read

Zbog epidemioloških mera koje su na snazi, ove godine neće biti organizovan Badnjak u Borovu sa vožnjom badnjaka kroz čitavo mesto kao ranijih godina, izvestili su iz Veća srpske nacionalne manjine u opštini Borovo koje je do sada bilo organizator ove manifestacije.

– Žalimo što će proslava Badnjaka ove godine ostati bez sadržaja koja su pripremala udruženja s područja opštine Borovo, ali smo svesni da samo pridržavanjem propisanih epidemioloških mera čuvamo zdravlje i živote naših meštana – navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik Veća Dušan Latas.

– Pozivamo stanovništvo Borova na razumevanje novonastale situacije. Raduje nas činjenica da će crkva u Borovu na Badnji dan biti otvorena već od 11 časova i da su sveštenici pripremili dovoljan broj badnjaka za sve one koji budu posetili hram svetog Stefana. Svim vernicima Srpske pravoslavne crkve želimo srećan Božić te da se iduće godine u zdravlju i veselju ponovo vratimo proslavi Badnjaka kao protekle dve decenije – zaključuje se u saopštenju Veća srpske nacionalne manjine u opštini Borovo.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link