13/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Vatromraz borovskog DVD-a podelio više od 300 novogodišnjih paketića

3 min read

Dobrovoljno vatrogasno društvo Borovo obradovalo je sinoć više od tri stotine mališana iz Borova. uzrasta do 12 godina, novogodišnjim poklon paketićima koje je deci doneo Vatromraz, vatrogasnim vozilom. Budući da se ova akcija održava prvi put, deca su ispred svojih kuća, uprkos kišovitom vremenu, s nestrpljenjem i radošću čekala na dolazak vatrogasnog vozila sa paketićima.

– Dobio sam čips, keks, smoki i još puno keksova i bombona. Dobila sam puno slatkiša i sokić – reklo nam je dvoje semdogodišnjaka.

Ovu akciju borovskih vatrogasaca u izjavi za naš radio pozdravio je i jedan deka.

– Ovo je lepa gesta i velika radost za dečicu. Imam četvero unučadi, dvoje od sina dvoje od ćerke. Jako su se obradovali – rekao nam je meštanin Borova.

Prema rečima predsednika borovskog DVD-a Miroljuba Mladenovića deci u Borovu je podeljeno ukupno 310 paketića.

– Podelili smo paketiće za 50-ero dece naših vatrogasaca i 260 paketića za decu koju su roditelji prijavili. Imali smo na par mesta problema jer se roditelji nisu prijavili na vreme. Nadam se da će to na godinu učiniti- rekao je Mladenović i dodao da su deo finansijskih sredstava za kupovinu paketića obezbedili članovi DVD-a iz vlastitih sredstava, a deo ljudi iz Borova koji su se odazvali akciji.

– U ime dece zahvaljujem se svim donatorima – poručio je Mladenović.

Iako je Opština Borovo obezbedila paketiće za svu decu predškolskog uzrasta i borovske osnovce, a sklatkiše i školski pribor za paketiće prikupljala je i opštinska organizacija SDSS-a Borovo, u okviru akcije “Mali dar za veliki osmeh”, načelnik Zoran Baćanović je u izjavi za Radio Borovo pozdravio novoustanovljenu akciju borovskog DVD-a.

– Ovo je jedna atrakcija za decu i akcija vredna hvale kojom naši vatrogasci doprinose da naše Borovo dobije još jednu vrednost i da deca još više uživaju u ovim praznicima- rekao je Baćanović.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.