15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U VSŽ 23 nova slučaja zaraze koronavirusom, među kojima su i dve osobe iz Borova

2 min read

U protekla 24 časa na području Vukovarsko-sremske županije testirane su 194 osobe od kojih su 23 bile pozitivne na COVID-19. Sedmero je bilo pozitivno na PCR testiranju, a 16 na brzom antigenskom testu. Po četiri novopozitivne osobe su iz Vinkovaca i Vukovara, po dve iz Borova i Iloka te po jedna osoba iz Nuštra, Sremskih Laza, Štitara, Županje, Bobote, Bogdanovaca, Negoslavaca, Slakovaca, Sotina, Starih Jankovaca i Trpinje. Preminula je jedna osoba, a zbog bolesti COVID-19 u županiji je hospitalizovano 68 osoba.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u poslednja 24 časa za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 348 uzoraka od kojih je 69 bilo pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (28), zatim gradova/opština Beli Manastir (9), Đakovo (8), Semeljci (5), Darda (3), Bilje, Čepin, Našice, Petrijevci i Satnica Đakovačka (po 2) te Antunovac, Donji Miholjac, Draž, Kneževi Vinogradi, Levanjska Varoš i Podravska Moslavina (po 1).

Na bolničkom lečenju nalazi se 185 osoba obolelih od bolesti COVID-19 (što je 20 manje nego prethodnog dana), i to 146 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gde je 41 bolesnik na respiratoru, a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 39 pacijenata s tim oboljenjem.

U KBC Osijek i OŽB Našice u protekla 24 časa preminulo je osam COVID pozitivnih osoba.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link