23/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

SKD “Prosvjeta”: Javni poziv za predlaganje kandidata za dodelu godišnjih nagrada i priznanja

2 min read

Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” iz Zagreba raspisalo je Javni poziv za predlaganje kandidata za dodelu godišnjih nagrada i priznanja.

Za godišnju nagradu za poseban doprinos kulturi Srba u Hrvatskoj “Sava Mrkalj” ravnopravno konkurišu autori svih vidova kulturnog stvaralaštva i istaknuti organizatori kulturnog života srpske zajednice. Nagrađuje se delo (knjiga, film, predstava i manifestacija) iz 2020. godine, ali i celoviti doprinos kulturnom stvaralaštvu.

Godišnja nagrada “Desanka Đorđević” dodeljuje se pojedincu za zasluge u oblasti amaterskog stvaralaštva.

“Zlatna značka” je godišnje priznanje koje se dodeljuje u posebnim prilikama istaknutim članovima društva ili zaslužnim pojedincima izvan srpske zajednice, koji su zadužili društvo, doprinoseći ostvarenju njegovih ciljeva.

Povelja Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” je godišnje priznanje koje se dodeljuje institucijama za doprinos radu i razvoju programa društva.

Iz “Prosvjete” pozivaju pododbore, pojedinice i institucije da Glavnom odboru do 15. januara upute svoje predloge za dodelu godišnjih nagrada i priznanja za 2020. godinu.

Predlozi se mogu dostaviti na e-mail adresu: skdprosvjeta@skdprosvjeta.com, a naknadno poštom na adresu Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta”, Berislavićeva 10, poštanski pretinac 739, 10 000 Zagreb ili predati Upravi društva na pomenutoj adresi.

Godišnje nagrade i priznanja biće svečano uručene dobitnicima na praznik Svetog Save 27. januara 2021. godine. 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.