24/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Isplaćeno 3,3 miliona kuna potpore proizvođačima u sistemu krava-tele

2 min read

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je u ponedeljak, 28. decembra potporu u iznosu od 3,3 miliona kuna za 412 proizvođača u sistemu krava-tele iz Programa potpore za unapređenje proizvodnog potencijala u sektoru mesnog govedarstva u sistemu krava-tele, unapređenje uzgoja ovaca, koza te izvornih pasmina peradi za poslednju godinu provođenja programa.  

Ovom isplatom završen je trogodišnji program, tokom kojeg su korisnici primili više od 22,5 miliona kuna s ciljem unapređenja proizvodnog potencijala u sektoru mesnog govedarstva.

U tom periodu je za obnovu proizvodnog potencijala u sistemu krava-tele omotnica iznosila ukupno 9 miliona kuna. Potporu je iskoristilo više od 400 korisnika za ukupno 4.474 grla.  

Iz Ministarstva poljoprivrede podsećaju da je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prošle sedmice isplatila 3,4 milijuna kuna korisnicima Programa potpore za unapređenje proizvodnog potencijala u sektoru mesnog govedarstva za unapređenje uzgoja ovaca, koza te izvornih pasmina peradi za poslednju godinu provođenja. Potporu od 3,1 milion kuna za unapređenje uzgoja ovaca i koza primila su 238 korisnika za ukupno 30.521 grlo, a 131 proizvođaču izvornih pasmina peradi isplaćeno je 300 hiljada kuna i to za 2.181 kokoš Hrvaticu i 1.963 Zagorska purana. Na osnovu Programa donesenog Odlukom Vlade Republike Hrvatske za unapređenje uzgoja ovaca i koza za trogodišnji period osigurano je ukupno 13,5 miliona kuna te za izvorne pasmine peradi 1,5 milion kuna.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.