Akcija Aktiva žena SDSS-a: Štekovićima u Pakracu kupljen bojler na drva

Aktivi žena SDSS-a Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije prikupili su sredstva za kupovinu bojlera na drva za porodicu Predraga Štekovića iz sela Dragović kod Pakraca u zapadnoj Slavoniji. Ovom donacijom okončana je humanitarna akcija “SOS žene” u okviru koje su članice dva SDSS-ova Aktiva žena sa istoka Hrvatske u julu ove godine posetile sela u okolini Pakraca i uručile pomoć porodicama sa više dece, u odeći, obući, hrani, školskom priboru, igračkama i slatkišima.

Prilikom posete porodici Šteković koja ima četvero dece u dobi od 3 do 10 godina, otac Predrag je spomenuo problem visokih računa za struju koji bi, kako je rekao, bili manji da imaju bojler na drva. Članice Aktiva žena su prikupile potrebnih 2300 kuna, a budući da zbog epidemioloških mera proteklih meseci nisu mogle otići do Pakraca, kupljeni bojler su Štekovićima dostavili predsednik Veća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije Nikola Ivanović i predsednica tamošnjeg Aktiva žena SDSS-a Mirsada Popović.

Čitava akcija realizovana je na inicijativu saborske zastupnice i potpredsednice SDSS-a Dragane Jeckov.

– Kupovina bojlera za porodicu Šteković je obećanje koje smo dale i predstavlja završnicu naše humanitarne akcije SOS žene, koju smo započele u martu, realizovale u julu, a završile za sv.Nikolu. Aktivi žena VSŽ i OBŽ pokazali su svoju operativnost i plemenitu nameru te vrlo pažljivo sakupljali mnogobrojne higijenske pakete, namirnice, odeću, školski pribor, slatkiše, kako bismo pomogle porodicama sa više dece , odnosno porodicama koja su lošeg imovnog stanja na području zapadne Slavonije – kazala je Jeckov ističući da su se akciji pridružile i žene koje nisu članice ni jedne političke stranke i tako pokazale solidarnost sa svojim narodom u drugim područjima RH.

– I ovim putem zahvaljujem svim ženama koje su učestvovale, bez poimeničnog nabrajanja jer će se one same prepoznati. Na kraju ove teške godine koja nam je pokazala koliko je humanost i briga o drugima važna, SOS žene su ispunile obećanja i planove. Tako ćemo nastaviti i u narednoj godini, obilaziti i pomagati one kojima je pomoć neophodna, a zauzvrat…zauzvrat očekujemo jedino osmeh – poručila je Jeckov.

D.B.