U Borovu nastavljeni radovi na komunalnoj infrastrukturi

Prvi delovi ulica Gajićeva i Partizanska u Borovu, od Glavne do Ratarske ulice, dobiće novi sloj asfalta. Radovi su finansirani sredstvima iz budžeta Opštine Borovo, a trebali bi biti dovršeni u narednih nekoliko dana.

– U ulicama Partizanska i Gajićeva izvršiće se presvlačenje novim slojem asfalta debljine 5 centimetara. Najpre će biti položena mreža koja će stabilizovati asfalt. Radovi su započeli jutros i nadamo se da će u narednih 4 do 5 dana biti gotovi – kaže zamenik načelnika Opštine Borovo Duško Drobić i dodaje da će svima biti uređene bankine.

– Tako će onima koji imaju betonirane bankine one će biti nivelisane sa novim delom asfalta, a gde nema betona ići će bankine od kamena – pojašnjava Drobić dodajući da će sanacija ulica biti nastavljena i u idućoj godini.

– U svim ulicama u Borovu u kojima je kanalizacija izgrađena sa obe strane ceste može se vršiti sanacija asfalta, dok će se u onima u kojima je kanalizaciona mreža postavljena samo sa jedne strane morati da se prokopa asfalt prilikom izgradnje priključaka. Iako je i u tim ulicama asfalt u dosta lošem stanju, za sada ne vredi ulagati, jer će se kasnije raskopavati zbog kanalizacije – kaže zamenik načelnika. Prema njegovim rečima u planu je i izgradnja nove ceste u Baleničkoj ulici nakon čega će sve ulice u Borovu biti asfaltirane.

– Javna nabavka je izvršena i nadamo se da će do kraja godine i ta ulica dobiti asfalt – kaže Drobić.

U Borovu se izvode i radovi na izgradnji pešačkih staza. Ulice Nova, Vladimira Nazora i Radnička su dovršene, a iduće godine nastavlja se sa Sremskom, Gajićevom itd.

Radi se i na modernizaciji javne rasvete te je do sada 85 odsto Borova pokriveno modernom LED rasvetom, a preostale ulice, u koje spadaju i one sa početka naše priče, energetski efikasna rasveta osvetliće iduće godine.

S.V.