Broj novozaraženih koronavirusom i dalje raste. U Vukovarsko-sremskoj županiji, prema podacima pristiglim do jutros u 8 časova, a u poslednja 24 časa evidentirane su 242 nove pozitivne osobe na COVID-19 . Ovoga puta najviše slučajeva, ukupno 43, zabeleženo je u Iloku, 41 osoba je iz Vinkovaca, 28 iz Vukovara, 16 iz Županje i 12 iz Borova, a novozaraženih ima u još 44 županijska naselja – po 6 osoba iz Gradišta, Nuštra i Bapske, 5 iz Štitara, po 4 osobe iz Bršadina, Cerića, Cerne, Marinaca i Negoslavaca, po 3 iz Andrijaševaca, Ivankova, Privlake, Retkovaca, Starih Mikanovaca, Šarengrada i Vođinaca, po 2 iz Bobote, Gunje, Ilače, Jarmine, Komletinaca, Nijemaca, Otoka, Petrovaca, Soljana, Vere i Starih Jankovaca, te po 1 osoba iz Bošnjaka, Banovaca, Babine Grede, Drenovaca, Đeletovaca, Gaboša, Laslova, Lovasa, Markušice, Mikluševaca, Orolika, Posavskih Podgajaca, Račinovaca, Srijemskih Laza, Šiškovaca i Vrbanje.

Preminule su dve osobe, saopštio je županijski Štab civilne zaštite. Na bolničkom lečenju su 72 osobe, a u samoizolaciji su 1942 osobe. U protekla 24 časa testirano je 366 osoba.

U laboratorijama za mikrobiologiju KBC-a a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus su testirana ukupno 562 uzoraka od kojih su 253 bila pozitivna. Novopozitivne osobe žive u čak 54 naselja Osječko-baranjske županije. Najviše je iz Osijeka i njegovih prigradskih naselja.

Na bolničkom lečenju nalazi se ukupno 227 osoba i to 170 u KBC-u Osijek, od kojih je 40 na respiratoru, a u bolnici u Našicama hospitalizovano je 57 kovid bolesnika. U posljednja 24 časa preminulo je pet osoba s područja te županije. Najstarija preminula osoba rođena je 1933., a najmlađa 1962. godine