Borovo: Zahtevi za odvoz glomaznog otpada do 11. decembra

Komunalno preduzeće “Eko-Dunav” iz Borova zahteve meštana za odvoz glomaznog otpada zaprimaće zaključno s petkom, 11. decembrom.
 
Podsećaju da pravo na besplatan odvoz glomaznog otpada s kućnog praga korisnici ostvaruju jednom u kalendarskoj godini, uz uslov da su izmirene finansijske obaveze prema komunalnom preduzeću.
 
S obzirom da je zabranjeno glomazni otpad odlagati na javnu površinu, on mora biti pripremljen unutar ograde dvorišta, 1 do 2 metra od ruba ograde, tako da je lako dostupan komunalnom vozilu i radnicima.
 
– Glomazni otpad prijavljen nakon prolaska naših vozila neće biti naknadno odvezen – navode iz “Eko-Dunava”.
 
Predmeti koji se smatraju glomaznim otpadom su: kupaonska oprema (kada, umivaonik, toalet, ogledalo ….), stvari za decu (krevetići, hodalice, dečja kolica, auto-sedalice, veće igračke), podne obloge (tepih, laminat, linoleum), nameštaj, kuhinjska oprema (kuhinja, sudoper), vrtna oprema i ostali glomazni otpad (rolete, tende, prozori, posude većih dimenzija, vrata, madraci). Traktorske i automobilske gume, akumulatori, sve vrste elektro-uređaja, odeća i građevinski materijal ne spadaju u glomazni otpad, napominju iz opštinskog Komunalnog preduzeća “Eko-Dunav”.
 
O terminu odvoza glomaznog otpada korisnici iz Borova biće pravovremeno obavešteni.