Nove medalje vukovarskih gimnastičarki na završnici KUPA Hrvatske

Spread the love

Vukovarske gimnastičarke učestvovale su u nedelju na 17. završnici KUPA Hrvatske u C programu gimnastike koja je održana u dvorani Gradski vrt u Osijeku. Nastup na završnici rezervisan je samo za najbolje, a taj nastup trebalo je izboriti na regionalnim takmičenjima koja su ove godine bila specifična i otežana usled epidemije koronavirusa. Bez obzira na sve okolnosti, konkurencija je bila brojna i jaka, a vukovarski Gimnastički klub se ponovo okitio medaljama.

Kadetkinje kojima je ovo bio prvi nastup na završnici osvojile su 4.mesto. Mlađe juniorke su ekipno zauzele drugo mesto, a pojedinačno se najbolje plasirala Atina Simić na 5.mestu. I juniorke su ekipno osvojile srebro, a najbolji pojedinačni rezultat postigla je Miljana Poznanović osvojivši 8.mesto.

Najbolji rezultat ostvarile su seniorke koje su ekipno bile prve, zlato je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila Ivana Kiralj, a Vanja Kiralj treće mesto i bronzu.

Gimnastički klub Vukovar je tako bogatiji za dva zlata, dva srebra i jednu bronzu, a ako se tome dodaju zlatna i bronzana medalja koje je u petak i subotu osvojila Monika Zovko, na završnici B programa i u Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, reč je o istorijskom rezultatu, izvestili su iz Kluba.