Danas u Hrvatskoj 3603 nova slučaja zaraze koronavirusom, 56 osoba umrlo

Spread the love

U poslednja 24 časa zabeleženo je 3603 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 20 691. Među njima je 2136 pacijenata na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 240 pacijenata. Preminulo je 56 osoba, izvestio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Na području Osječko-baranjske županije utvrđeno je čak 326 pozitivnih nalaza na koronavirus, što je najveći broj zaraženih osoba u jednom danu u proteklih devet meseci, odnosno od pojave koronavirusa u Hrvatskoj, javlja Štab civilne zaštite OBŽ.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova (s prigradskim naseljima) Osijek (148), Đakovo (34), Valpovo (25), Belišće (22), Našice (6), Beli Manastir (8) i Donji Miholjac (4). Na području opština najviše novopozitivnih osoba ima Čepin (24), slede Petrijevci (6), po pet novoobolelih beleže Antunovac i Čeminac, po četiri Bilje, Bizovac i Darda, po tri Erdut i Punitovci, a po dve novozaražene osobe Đurđenovac, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška, Popovac, Semeljci i Strizivojna. Po jedna novopozitivna osoba je s područja opština Draž, Feričanci, Jagodnjak, Podgorač, Satnica Đakovačka, Viškovci i Vuka.

Na bolničkom lečenju je ukupno 219 osoba obolelih od bolesti COVID-19, i to 182 osobe u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 34 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 37 pacijenta s tim oboljenjem.

U protekla 24 časa preminulo je sedam osoba zaraženih koronavirusom. U KBC-a Osijek preminule su četiri ženske osobe (iz Popovca rođena 1932. godine, iz Ivanovca rođena 1950. godine, iz Valpova rođena 1942. godine i iz Osijeka rođena 1938. godine) i dve muške osobe (iz Batine rođen 1928. godine i iz Belog Manastira rođen 1962. godine). U Opštoj županijskoj bolnici Našice preminula je muška osoba iz Valpova rođena 1936. godine.

U poslednja 24 časa na području Vukovarsko-sremske županije evidentirana su 84 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Najviše novoobolelih (22) dolazi iz Vukovara, 15 iz Vinkovaca, po sedam iz Otoka i Ivankova, šest je iz Županje, troje iz Lipovca, a po dvoje iz Bobote, Bokšića, Borova, Bošnjaka i Štitara. Po jedna novoobolela osoba je iz Apševaca, Babine Grede, Berka, Bogdanovaca, Gradišta, Komletinaca, Nijemaca, Novih Jankovaca, Privlake, Soljana, Šiškovaca, Tovarnika, Trpinje i Vrbanje.

Preminule su četiri osobe, a zbog bolesti COVID-19 na području naše županije hospitalizovana je 61 osoba, izvestili su iz Štaba civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.