U Vukovarsko-sremskoj županiji 63 novoobolele osobe

Spread the love

U Hrvatskoj su u poslednja 24 časa zabeležena 2323 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 tako da je broj aktivnih slučaja danas ukupno 19161. Na bolničkom lečenju su 2093 pacijenta od kojih su 244 na respiratoru. Preminulo je 47 osoba, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

U Vukovarsko-sremskoj županiji evidentirane su 63 nove pozitivne osobe na COVID-19. Devetnaest novoobolelih osoba je iz Vukovara, 17 iz Vinkovaca, 4 iz Otoka, po dve osobe iz Ivankova, Negoslavaca i Starih Jankovaca, te po 1 iz Andrijaševaca, Babine Grede, Banovaca, Bapske, Bošnjaka, Bršadina, Cerića, Iloka, Jarmine, Lovasa, Markušice, Prkovaca, Soljana, Starih Mikanovaca, Tordinaca, Vere i Županje. Preminule su tri osobe, saopštio je Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

Na području Osječko-baranjske županije potvrđeno je 210 novopozitivnih osoba, najviše s područja grada Osijeka- njih 117. U Respiratornom centru KBC-a Osijek preminulo je šest osoba zaraženih koronavirusom. Na bolničkom lečenju nalazi se ukupno 207 osoba obolelih od Covida 19, i to 164 osobe u KBC-u Osijek, od kojih su 32 na respiratoru, a u bolnici u Našicama hospitalizovana su 43 pacijenta s tim oboljenjem.