Danas u Hrvatskoj 3573 nova slučaja zaraze koronavirusom, preminulo 47 osoba

Spread the love

U Hrvatskoj su danas zabeležena 3573 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 19 079.

Među njima je 1981 pacijent na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 213 bolesnika. Preminulo je 47 osoba, izvestio je Nacionalni štab civilne zaštite.

U poslednja 24 časa na području Vukovarsko-sremske županije evidentirano je novih 79 slučajeva zaraze koronavirusom. Najviše novoobolelih (20) je iz Vinkovaca, 10 iz Županje, 9 iz Vukovara, četvero iz Otoka, a po troje iz Borova, Bršadina i Cerne. Po dve novobolele osobe dolaze iz Bobote, Ivankova, Lipovače, Markušice, Štitara i Vrbanje. Po jedna novozaražena osoba je iz Antina, Bošnjaka, Gaboša, Gradišta, Gunje, Jarmine, Komletinaca, Lovasa, Privake, Račinovaca, Rajevog Sela, Retkovaca, Starih Jankovaca, Šiškovaca i Tordinaca. Preminulih nema, a hospitalizovane su 62 osobe, izvestili su iz Štaba civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

U Osječko-baranjskoj županiji danas je 243-je novoobolelih, najviše s područja Osijeka i osječkih prigradskih naselja. Na bolničkom lečenju je 200 osoba, a na respiratoru 25 pacijenata. Preminulo je sedam osoba, javio je Štab civilne zaštite OBŽ.

Podsećamo, od ponoći će na snazi biti nove, strože mere za suzbijanje epidemije koronavirusa, koje je doneo Štab civilne zaštite Republike Hrvatske.

Javna okupljanja ograničena su na 25 osoba, na svadbama može biti najviše 15, na sahranama 25, a na privatnim okupljanjima do 10 ljudi. Obustavlja se rad ugostiteljskih objekata noću, noćnih klubova, kasina i automat klubova. Ugostiteljski objekti radiće do 22 časa. Zabranjuje se prodaja alkohola od 22 časa uveče do 6 časova ujutro. Ove mere trajaće počev od sutra, 22. novembra do 15. decembra ove godine.