U Hrvatskoj danas rekordan broj zaraženih koronavirusom, 3251 novi slučaj i 38 umrlih

Spread the love

U poslednja 24 časa zabeležen je 3251 novi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, pa je broj trenutno obolelih, aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas 16 891. Među njima je 1878 pacijenata na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 205 bolesnika. Preminulo je 38 osoba, izvestio je Nacionalni štab civilne zaštite.

U Vukovarsko-sremskoj županiji evidentirano je 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Najviše novoobolelih (13) je iz Vukovara, po četvero iz Vinkovaca i Županje, po dvoje iz Lovasa, Otoka i Vođinaca te po jedna novopozitivna osoba iz Babine Grede, Cerića, Cerne, Gunje, Ivankova, Jarmine, Nijemaca, Podrinja, Privlake, Rokovaca, Sremskih Laza, Svinjarevaca i Tovarnika. Preminula je jedna osoba, a hospitalizovano 59 bolesnika, saopštio je Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

Iz Osječko-baranjske županije izvestili su o 200 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Najveći broj novozaraženih, ukupno 103 osobe, imaju prebivalište na području grada Osijeka i osječkih prigradskih naselja. Na bolničkom lečenju nalazi se 207 osoba, 40 u Opštoj županijskoj bolnici u Našicama, a 167 u KBC-u Osijek, gde je 31 osoba na respiratoru.

Tokom poslednja 24 časa preminulo je 10 osoba s područja Osječko-baranjske županije pozitivnih na koronavirus. Preminule osobe su imale i niz drugih komorbiditeta.