12/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

ZVO i Grad Subotica obezbedili 1650 paketa sa školskim priborom za osnovce

3 min read

Iz Zajedničkog veća opština u Vukovaru danas je krenula isporuka više od 1600 paketa sa školskim priborom. Pakete će dobiti svi učenici od prvog do osmog razreda na području Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije, u nastavi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu A, B i C, potvrdio je u izjavi medijima predsednik ove institucije Srđan Jeremić.
 
– Prošle školske godine smo pakete sa školskim priborom podelili učenicima koji se školuju po C modelu. Ove školske godine smo napravili iskorak, odlučivši da pakete sa školskim priborom obezbedimo za sve učenike od prvog do osmog razreda, koji se na području ove dve županije školuju po nekom od ova tri modela. Obezbedili smo oko 1650 paketa školskog pribora, koje ćemo danas i u narednim danima proslediti u 24 osnovne škole na istoku Hrvatske. Budući da se približava Nova godina i Božić, želimo da pojačamo naš humanitarni rad i da na ovaj način pomognemo našim roditeljima i njihovoj deci – rekao je tim povodom predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić.
 
Sredstva za ove pakete obezbedilo je Zajedničko veća opština uz pomoć Grada Subotice. Za tu namenu Zajedničko veće opština izdvojilo je iz svog budžeta 40 hiljada kuna.
 
Šta sadrže paketi sa školskim priborom, otkrila je predsednica Odbora za obrazovanje ZVO Milica Stojanović.
 
– Ovi paketi sadrže velike i male sveske, sveske za lektiru, sitni školski pribor, gumice, olovke, bojice, flomastere, pribor za geometriju, sve ono što učenicima treba u svakodnevnim školskim aktivnostima. Podsetiću da ovo nije prva donacija ovdašnjim školama u ovoj školskoj godini. Nama je to veselje i radost, učenicima motivacija da uče, a roditeljima da upisuju svoju decu u nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu – poručila je Milica Stojanović.
 
U škole će ove nedelje sa školskim priborom stići i plakati sa slovima azbuke. Reč je o projektu Zajedničkog veća opština, koji je realizovan zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva obrazovanja Republike Hrvatske.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.