Povodom Dana opštine Erdut 12. novembra, u Dalju je u četvrtak svečano otvoren novouređeni prostor namenjen ženama preduzetnicama i potencijalnim preduzetnicama. Nalazi se na spratu stare škole u Dalju, u kojoj su prostorije Preduzetničko-razvojnog centra opštine Erdut.

Uređenje i opremanje prostora Ženskog preduzetničkog HUB-a, površine 250 kvadratnih metara, finansirano je iz prekograničnog projekta “Women Business HUB-WBH”. U obnovu je uloženo milion i 200 hiljada kuna. Vodeći partner na projektu je Preduzetničko – razvojni centar opštine Erdut – Lokalna razvojna agencija d.o.o. sa sedištem u Dalju, a projektni partner Udruženje “Promocija zdravog života” iz Novog Sada, gde je takođe otvoren Women Business Centar. Ukupna vrednost projekta je približno 355 hiljada evra, a najvećim delom se finansira sredstvima iz EU fondova.

– Ženski preduzetnički HUB-a  je kruna našeg rada. Sada imamo vlastiti prostor za učenje, edukaciju i provođenje seminara, koji podržava sve aktivnosti potrebne preduzetnicama, potencijalnim preduzetnicama i svima koji žele nešto da nauče i da poboljšaju svoja preduzetnička znanja i veštine – rekla je u izjavi za Radio Borovo direktorica PORC-a Bojana Orsić.

Novouređeni prostor opremljen je najsavremenijom informatičkom opremom.

– Prostor je opremljen sa 10 prenosnih računara, pet tableta, pametnom pločom, dva projektora i video zidom. Ima sve ono što je potrebno za provođenje kvaitetnih edukacija, podržanih dobrom internetskom mrežom. Preduzetnicama i preduzetnicima su na raspolaganju naši laptopi, printeri, skeneri i sve ono što im treba. Ukoliko kod kuće ili u uredu nešto zakaže, a nalaze se u blizini, uvek se mogu koristiti našim prostorom i opremom. Ako su u pitanju edukacije, svi oni koji budu prolazili edukacije, a nemaju svoj prenosni računar, moći će tokom edukacije korisiti naše tablete i svu opremu koju imamo – pojašnjava naša sagovornica.

Prve edukacije za preduzetnice, o tome kako da unaprede svoje poslovanje, počele su danas. Treninge će provoditi Baranjska razvojna agencija.

– Kroz projekat organizovaćemo deset treninga za potencijalne preduzetnice i 10 treninga za žene koje su već preduzetnice. Danas počinjemo s treninzima. Nastojaćemo dovesti dobre predavače iz sveta preduzetništva, koji će moći dati dobar i koristan savet, sve ono što je nekome, ko tek kreće u preduzetništvo, od velikog značaja – kaže direktorica PORC-a Bojana Orsić.

Projekat “Women Business HUB-WBH” provodi se od 15.09.2019. do 14.03.2021. Glavni cilj projekta je stvaranje uslova za ekonomsko osnaživanje žena u pograničnoj regiji Hrvatska-Srbija putem umrežavanja i osnivanja HUB-a.