Povodom Dana Vukovarsko-sremske županije, u Hrvatskom domu u Vukovaru upriličena je dodela ovogodišnjih županijskih nagrada i priznanja, a među dobitnicima je i Dečji vrtić “Zlatokosa” iz Borova. Povelja za izuzetna ostvarenja borovskog vrtića u području vaspitanja i obrazovanja uručena je direktorici ove ustanove Radmili Latas.

– Nakon četvrte Velike zlatne medalje na Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi” u Novom Sadu ovo je drugo priznanje našem vrtiću u ovoj godini koja je, zbog epidemije koronavirusa, izuzetno teška. Puno nam znači što je naš rad prepoznat, to nam je velik podstrek, ali i obaveza za daljnji rad. Ovo je priika da zahvalim svima koji su, na neki način, udenuti u ovu našu Povelju. Ovo je priznanje svoj našoj dečici, zaposlenima, roditeljima, osnivaču, Upravnom veću i svim našim vanjskim saradnicima koji su bilo kada otvorili vrata našeg vrtića i doprineli da naša deca budu srećna i vesela – istakla je u izjavi za Radio Borovo direktorica Radmila Latas. Borovski vrtić je prošle godine obeležio 20 godina od osnivanja, a kako ističe direktorica Latas, osim priznanja koja je vrtić dobio unazad nekoliko godina, najveći uspeh je što se broj dece iz godine u godinu povećava.

– Mi smo nekad započeli sa dve grupe dece, imali smo i pet grupa, a danas ih je četiri sa ukupno 90-ero dece i 12 zaposlenih. Naš vrtić je značajnije opremljen danas u odnosu na prethodne godine, a bogatija oprema i didakta doprinose kvalitetnijim aktivnostima. Raduje nas i uspeh nam je svaki osmeh deteta koje uđe u naš vrtić, a kad odrastu i odu u školu ili kad postanu roditelji i dovedu nam svoju decu u vrtić, to je onda najveći uspeh – zaključuje Radmila Latas.

Dodeljene su i nagrade u području privrede, kulture, fizičke i zdravstvene kulture i sporta. Zbog širenja epidemije koronavirusa izostala je svečana sednica županijske skupštine, a obeležavanju Dana Vukovarsko-sremske županije prisustvovao ograničen broj uzvanika. Župan Božo Galić je istakao da je uz borbu s epidemijom koronavirusa, važno nastaviti projekte na razvoju poljoprivrede, drvnog sektora, obnovljivih izvora energije i saobraćajne infrastrukture. Istakao je podršku Vlade kroz projekat Slavonija, Baranja i Srem izrazivši uverenje da će Slavonija u idućih pet godina biti najrazvijenija regija u Hrvatskoj. U ime Vlade, svečanosti je prisustvovao njen potpredsednik i ministar odbrane Mario Banožić.