Preminulo je 38 osoba, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije izvestio je danas o 125 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih (30) danas je iz Vukovara, 22 iz Vinkovaca, devet iz Županje, sedam iz Ivankova, šest iz Borova i pet iz Iloka. Po četiri novopozitivne osobe su iz Bošnjaka i Jarmine, po tri iz Antina, Bogdanovaca i Novih Mikanovaca, a po dve osobe iz Ilače, Lovasa, Negoslavaca, Nuštra, Ostrova, Otoka, Starih Mikanovaca, Tordinaca, Tovarnika i Trpinje. Po jedna novozaražena osoba je iz Berka, Bršadina, Cerne, Drenovaca, Gunje, Novih Jankovaca, Posavskih Podgajaca, Slakovaca i Vođinaca.

Preminula je jedna osoba, a trenutno su u županiji, zbog bolesti COVID-19, hospitalizovane 54 osobe.

Iz Osječko-baranjske županije izvestili su o 98 novoobolelih, među kojima je najviše Osječana, 41 novopozitivna osoba. Na lečenju u KBC-u Osijek trenutno se nalaze 134 pacijenta, a na respiratoru je 29 bolesnika. U Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 28 bolesnika.

U Respiracijskom centru KBC-a Osijek juče su preminule dve muške osobe iz Osijeka, rođene 1946. i 1956. godine. Uz COVID-19 preminuli su imali druga teška oboljenja, saopšteno je iz Štaba civilne zaštite Osječko-baranjske županije.