Nikola Todorović, član KDU “Vukovar”, u Zagrebu pet puta pomerao granice državnih rekorda

Spread the love

U Zagrebu i Splitu, pod strogim epidemiološkim merama i bez prisustva publike, proteklog vikenda održano je 1. kolo Ekipnog prvenstva Hrvatske.

Ekipa Kluba dizača tegova “Vukovar”, sastavljena od kadeta, imala je uspešan nastup u Zagrebu. Podignute su težine ličnih rekorda, a Nikola Todorović je pet puta pomerao granice državnih rekorda za uzrast U15 i kategoriju do 73 kilograma, podigavši 96 kilograma u trzaju, 112 i 114 kilograma u izbačaju i 208 i 210 kilograma u biatlonu.


Mlada ekipa Kluba dizača tegova “Vukovar”, uspela je pobediti ekipe “Solina” i “Kaštele” a nedostajalo je minimalnih 2,7 bodova za pobedu nad ekipom “Kvarnera”.

– Sudačka trojka iz Zagreba svojim skandaloznim suđenjem u korist “Metalca” iz Zagreba izazvala je nezadovoljstvo među učesnicima, jer su “skrojili” vrh tabele na štetu drugoplasiranog “Splita” i trećeplasiranog “Osijeka” koji su zaostali minimalnih 2,1 i 6 bodova – navode iz KDU “Vukovar”.

Za KDU “Vukovar” nastupili su Srđan Mrđenov sa 50+70=120 kg., Saša Dobrijević sa 53+65=118 kg., Sergej Gavrovski sa 45+62=107 kg. , David Todorović sa 92+107=209 kg., Mario Milčinović sa 94+115=209 kg. i Nikola Todorović sa 96+114=210 kg.

Iako je uobičajeno da najbolji hrvatski dizači tegova u ligaškom takmičenju svih 9 klubova odmeravaju snage u jednom gradu, ovaj put je zbog koronavirusa i smanjenja gužve takmičenje podeljeno u dve grupe. U Zagrebu su se sastali dizači pet klubova ( “Kvarnera” iz Rijeke, “Slavonije” iz Osijeka, zatim “Osijeka”, “Vukovara” i domaćina “Metalca”, a u Splitu ekipe “Solina”, “Kaštela” i domaćin “Split” . Izostali su dizači “Rječine” iz Dražica.

Prema izmenjenim propozicijama takmičenja, umesto tri planirana kola biće održano još jedno kolo 28. novembra u Splitu, kada je na rasporedu Kup Republike Hrvatske i Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za uzrast U17.