U Hrvatskoj danas 793 nova slučaja zaraze koronavirusom, 10 osoba preminulo

Spread the love

U poslednja 24 časa zabeležena su 793 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3562. Među njima je 439 pacijenata na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 26 bolesnika. Preminulo je 10 osoba, objavio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Osječko-baranjska županija izvestila je o 82 nova slučaja zaraze. Pozitivni nalazi utvrđeni su kod 36 osoba iz Osijeka, sedam iz Đakova, pet iz Našica, četiri iz Belišća, po tri iz Čepina i Tenje, po dve novozaražene osobe su iz Donjeg Miholjca, Gata, Ivanovca i Višnjevca, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Antunovac, Batina, Beli Manastir, Bijelo Brdo, Bokšić, Brođanci, Dalj, Grabovac, Josipovac, Potnjani, Stipanovci, Šaptinovci, Šećerana, Široko Polje, Valpovo i Velimirovac. Novopozitivne osobe dolaze iz čak 25 naselja na području te županije.


Na lečenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 37 pacijenata obolelih od bolesti COVID-19, od kojih su četiri na respiratoru.

U Vukovarsko-sremskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 časova, registrovana su 34 nova slučaja zaraze. Najviše novoobolelih je iz Vinkovaca (13), po četiri novoobolele osobe su iz Vukovara i Antina, tri iz Ivankova te po jedna iz Mikluševaca, Retkovaca, Cerne, Cerića, Štitara, Županje, Bošnjaka, Vrbanje, Andrijaševaca i Nuštra. Preminulih osoba nema, izvestio je jutros Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

Trenutno su u našoj županiji zbog bolesti COVID-19 hospitalizovane 22 osobe.