Manjinska inicijativa za ravnopravne regije u Evropi

Spread the love

Veće srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije poziva sve pripadnike srpske zajednice da se pridruže Evropskoj građanskoj inicijativi za neposredan pristup izvorima Evropske unije nacionalnim manjinama Evrope. Incijativa je deo Kohezijske politike za jednakost regija i održivost regionalnih kultura.

Iako bitni dokumenti Evropske unije osnažuju zaštitu prava nacionalnih manjina u nekoliko evropskih zemalja, pojedine etničke grupe i dalje se bore za opstanak. Ova inicijativa želi da ih podrži u tome da postignu finansijsku stabilnost i da u pogledu očuvanja i raspolaganja novca imaju veću samostalnost. Inicijativa na dugi rok osigurava njihovu dobrobit i može da bude u odbrani njihove kulture, jezika i tradicije. Rok za prikupljanje potpisa je 7.novembar ove godine.

Ukoliko želiš da sačuvaš Evropu za sve nas onda potpiši. Došao je trenutak kada svi treba da istupimo jedni za druge kako bi sačuvali različitost Evrope jer svi zajedno smo Evropa, poručuju iz Evropske građanske inicijative.

Iz Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije obaveštavaju stanovnike naše županije da će ih njihovi aktivisti posetiti kako bi potpisali peticiju kojom će podržati finansijsku nezavisnost manjna u Evropi. Zainteresovani građani peticiju mogu potpisati i lično u kancelariji Veća srpske nacinalne manjine Vukovarsko-sremske županije koja se nalazi u zgradi Zajedničkog veća opština u Vukovaru, Eugena Kvaternika 1, na prvom spratu, a peticija se može potpisati i “onlajn” na fejsbuk stranici Veća. Potpišite manjinsku inicijativu za ravnopravne regije u Evropi, poručuju iz Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije.