Pri kraju radovi na izgradnji višenamenske zgrade u Borovu

Spread the love

Radovi na izgradnji višenamenske zgrade u centru Borova privode se kraju. U toku su unutrašnji radovi. 

Kako saznajemo u Projekt centru Borovo, vrednost svih ugovorenih radova i usluga iznosi 3.405.897,84 kuna. Izgradnju finansiraju Opština Borovo (3.180.897,84 kn) i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja (225.000,00 kn).

Građevinske radove izvodi 3D Gradnja j.d.o.o. iz Vukovara, a stručni nadzor provodi firma Videković d.o.o. iz Vinkovaca. Rok za izvođenje radova je 28.oktobar ove godine.

– Zgrada ima 20 prostorija, 11 u prizemlju i 9 na spratu. Površina zgrade je 393,09 m2, površina velike dvorane u prizemlju je 240,88 m2, dok je površina dvorana na spratu 52,63 m2 i 81,42 m2 – rekao nam je Miloš Maksimović iz Projekt centra Borovo.

U nedavnom razgovoru za Radio Borovo načelnik Zoran Baćanović pojasnio je kakva će biti namena ovog objekta.

– Gornji deo zgrade imaće natkrivene tribine, s kojih će gledaoci u slučaju kiše moći da prate utakmice i treninge na stadionu Fudbalskog kluba “Sloga”. Tri manje prostorije će služiti za sedište pojedinih udruženja u Borovu, koja nemaju svoje prostorije. U gornjem prostoru nalaze se i dve sale. Veća sala biće na raspolaganju svim udruženjima u Borovu kojima treba prostor za približno 100 osoba, gde će moći održavati skupštine ili javne tribine. Druga manja prostorija biće opremljena opremom za fitnes i trening, a biće na raspolaganju igračima FK “Sloge”. Donji deo sale je centralni. To je jednovolumenska sala, koja ima čajnu kuhinju, sanitarni čvor i garderober. Sve ostalo je otvoreni prostor za održavanje proslava i drugih svečanosti – kaže načelnik Baćanović.

Višenamenska sala služiće za društvene namene, a moći će da je koriste sva borovska udruženja i zainteresovani građani.

– Sva udruženja koja imaju sedište u Borovu salu će moći da koriste besplatno sa kompletnom opremom, kuhinjom, stolovima i stolicama. Zainteresovani meštani moći će unajmiti salu za primeren novčani iznos i puno manje novca u odnosu na komercijalnu cenu iznajmljivanja sale na našem području. Pozivam ovom prilikom sve meštane Borova da nam se slobodno obrate i kad objekat bude završen planiraju neku od svojih svečanosti u ovom prostoru, a prema kalendaru dešavanja i rezervaciji termina moći će dobiti na korištenje tu salu – rekao je, uz ostalo, načelnik Baćanović.
D.Z.