U Hrvatskoj 48 novozaraženih, a na području VSŽ 6 osoba pozitivnih na Covid-19

Spread the love

U poslednja 24 časa zabeleženo je 48 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1180. Među njima je 291 pacijent na bolničkom lečenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Preminulih nema, objavio je Nacionalni štab civilne zaštite.

U Vukovarsko-sremskoj županiji 6 je novih pozitivnih osoba na covid-19. Četiri novozaražene osobe su iz Vinkovaca, 1 iz Vukovara i 1 iz Drenovaca.. Jedna osoba je preminula. Trenutno je u županiji 8 osoba hospitalizovano zbog bolesti covid-19, izvestio je županijski Štab civilne zaštite.

U vinkovačkim srednjim školama i višim razredima osnovnih škola od danas nastava se održava online, najavljeno je juče na konferenciji za medije županijskog i gradskog Štaba civilne zaštite.

“Od ponedeljka, u narednih 14 dana, nastava će se u vinkovačkim srednjim školama i osnovnim školama za učenike od 5. do 8. razreda održavati online, dok će niži razredi imati nastavu u školama”, rekla je na jučerašnjoj konferenciji za medije pročenica za obrazovanje Vukovarsko-sremske županije Jadranka Mustapić-Karlić.