Rezultati fudbalskih utakmica na našem području

Proteklog vikenda ljubitelji fudbala na našem području mogli su da uživaju u velikom broju utakmica. U Drugoj HNL BSK iz Bijelog Brda je na svom terenu ostvario pobedu protiv ekipe Cibalije od 3:1 golovima Marka Dabre i Josipa Čikvara koji je dva puta zatresao mrežu Vinkovčana. Na tabeli BSK sa 12 bodova zauzima 4. mesto. Vuteks – sloga iz Vukovara ostala je prikovana za začelje tabele Treće HNL Istok sa osvojenim jednim bodom, a doživela je poraz u Ivankovu od Bedema. Rezultat je bio 4:1, a jedini gol za goste postigao je Marić. Borac iz Bobote na domaćem terenu je takođe doživeo poraz od Borinaca iz Jarmine, u neizvesnoj utakmici rezultat je na kraju bio 3:2 za goste. Ovim porazom Borac je na tabeli Međužupanijske lige Vukovci – Osijek pao na 11. mesto i ima 10 bodova.

U Prvoj ŽNL Vukovarsko – srijemskoj od klubova sa našeg područja jedino je Sinđelić ostvario pobedu i to sa visokih 8:0 protiv poslednje plasirane ekipe Sloge iz Račinovaca. Bršadin je poražen u Vrbanji sa 6:0 a Negoslavci u Vođincima 3:0. Vidor – Matijević na svom terenu poražen je od Jadrana iz Gunje minimalnim rezultatom 1:0. Ostali rezultati su: Budućnost Šiškovci – Fruškogorac Ilok 5:2, Mladost Cerić – Posavac 6:0, Slavonac Gradište – Tomislav Cerna 1:2, Croatia Bogdanovci – Slavonija Soljani 1:3 i Nosteria Nuštar – Borac Drenovci 1:0. Na tabeli Tomislav je prvi sa 25 bodova, Vrbanja na drugom mestu ima 21, a Slavonija je treća sa 20 bodova. Na četvrtom mestu je Budućnost s bodom manje, odnosno 19. Na dnu tabele četiri ekipe imaju po 7 bodova. 15. Posavac, 16. Vidor – Matijević, 17.Fruškogorac i 18. Sloga iz Račinovaca. Od klubova sa našeg prostora Sinđelić je 6. i ima 16 bodova, Bršadin 13. sa 11 bodova a Negoslavci 14. sa 10 bodova.

Četvrto kolo igralo se u Drugoj ŽNL fudbalskog centra Vukovar, a Sloga iz Borova odirala je nerešeno 3:3 na svom terenu protiv ekipe Radničkog iz Vukovara. U Lovasu domaćin je doživeo poraz od Hajduka iz Tovarnika rezultatom 1:4, a Hajduk iz Bapske na svom terenu minimalno 1:0 pobedio je ekipu Sremca iz Ilače. U Vukovaru je Mitnica osvojila sva tri boda i na svom terenu pobedila Mohovo sa 2:1. Nakon odigranih utakmica Mitnica je prva sa 10 bodova, Hajduk iz Tovarnika drugi sa bodom manje odnosno 9. Na trećem mestu je Hajduk iz Bapske takođe sa 9, a Sloga iz Borova je četvrta sa 5 bodova. Na petom mestu Sremac iz Ilače i na šestom Radnički iz Vukovara imaju po 4 boda, dok je predposlednje sedmo Mohovo sa 3. Lovas je poslednji osmi sa jednim osvojenim bodom.

U Trećoj ŽNL fudbalskog centra Vukovar jedina ekipa sa maksimalnim učinkom je Sloga iz Pačetina koja je u derbi susretu na svom terenu nadigrala Rusin iz Mikluševaca, a rezultat je bio 4:1. Dunav iz Sotina ostvario je pobedu protiv Lipovače 3:0 a Mladost iz Svinjarevaca u Tompojevcima je odnela sva tri boda i pobedila minimalnim rezultatom 0:1. Na tabeli Sloga iz Pačetina je prva i ima maksimalnih 12 bodova iz četiri kola. Drugi je Rusin sa 9 bodova a treća Mladost iz Svinjarevaca koja takođe ima 9 bodova. Četvrti je Dunav iz Sotina sa 6 bodova, a bez bodova su peti Tompojevci i poslednje plasirana šesta Lipovača.

Od ostalih klubova sa našeg područja hajduk Mirko iz Mirkovaca u okviru Druge ŽNL fudbalskog centra Vinkovci doživeo je i prvi poraz u dosadašnjem toku takmičenja i to na gostovanju u Starim Mikanovcima, rezultat je bio 1:0 za domaću Šokadiju. Hajduk Mirko i dalje zauzima prvo mesto na tabeli sa 12 osvojenih bodova. Obilić iz Ostrova i Sremac iz Markušice odigrali su komšijski derbi u Ostrovu a rezultat je bio visokih 0:9 za Sremac. Čelik iz Gaboša na svom terenu poražen je od Šokadije iz Đeletovaca sa 1:3 u okviru Treće ŽNL fudbalskog centra Vinkovci. Na tabeli Sremac zauzima drugo mesto sa 10 bodova, Obilić deveto za 4 a Čelik je poslednji 11. bez osvojenih bodova.