Na području PU vukovarsko-sremske 17 nesreća tokom vikenda

Tokom vikenda, od 25. do 27. septembra, na području Policijske uprave vukovarsko-sremske evidentirano je 17 saobraćajnih nesreća, od čega četiri nesreće s povređenim osobama te 13 saobraćajnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta. U Borovu je 42-godišnji vozač upravljajući putničkim automobilom s prisutnošću alkohola u organizmu (0,79 g/kg) sleteo s ceste te pri udaru zadobio lakše ozlede. U saobraćajnoj nesreći na cesti Vukovar-Ilok, pri sletanju s ceste, vozač i putnik u automobilu lakše su ozleđeni. Na županijskoj cesti Šiškovci-Cerna, pri sletanju s ceste, 24-godišnji vozač koji je upravljao putničkim automobilom s prisutnošću alkohola u organizmu (1,02 g/kg) lakše je ozleđen.
U nesreći u Vinkovcima, usled nedržanja razmaka u koloni vozila iza koje se kretao, vozač putničkog automobila je lakše povređen

Saobraćajne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Županji (2), Vinkovcima (2), Vukovaru (2), Sremskim lazama, Nuštru, Privlaci, Otoku, Strošincima, na državnoj cesti Vinkovci-Županja i autoputu Zagreb-Lipovac.

Policijski službenici su tokom vikenda zatekli sedam vozača koji su upravljali vozilima s prisutnošću alkohola u organizmu. 34-godišnji vozač putničkog automobila, kod kojeg je i zabeležena najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,53 g/kg, smešten je u posebnu prostoriju policije do otježnjenja. Stacionarne kamere za nadzor cestovnog saobraćaja zabeležile su 39 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, navodi se u saopštenju PU vukovarsko-sremske.