Kreće obnova Radničkog doma u Borovu naselju

Spread the love

Uskoro kreću radovi na rekonstrukciji derutne zgrade Radničkog doma u Borovu naselju.
 
Ugovor o izvođenju radova u Vukovaru su 17. septembra potpisali gradonačelnik Ivan Penava i predstavnik zajednice ponuđača Iver d.o.o. Čepin i Terra plant Zagreb Ivan Dumenčić.  
 
Nakon Gradske tržnice, obnova Radničkog doma u Borovu naselju drugi je kapitalni projekat iz domene Intervencijskog plana grada Vukovara. Ukupna vrednost radova iznosi preko 60 miliona kuna kuna, a projekat je sufinanciran evropskim sredstvima preko Ministarstva regionalnog razvoja do 68% vrednosti. Projekat sa 17% vrednosti sufinansira Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, a ostatak se finasira sredstvima iz budžeta Grada Vukovara, rekao je na prošlonedeljnoj konferenciji za medije gradonačelnik Ivan Penava.

Istakao je da će se rekonstrukcijom postojeće zgrade revitalizovati gradska četvrt Borovo naselje te proširiti kapaciteti, nadograditi smerovi i povećati standard Veleučilišta “Lavoslav Ružička. 
Zgradu Radničkog doma čini prizemlje i tri etaže, ukupno 6960 kvadratnih metara zatvorenog dela, koji će se prenameniti za potrebe Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru. U prizemlju će se nalaziti velika konferencijska trodelna dvorana s bibliotekom, dok će se spratovima nalaziti učionice i kabineti za profesore. Kompletno će biti uređena i okolina s južne na severnu stranu, parkiralište s novom cestom i nova pešačka površina.
 
Ugovor je ukupne vrednosti 59.254.968,68 kuna, a rok za izvođenje radova 20 meseci.
 
Veleučilište “Lavoslav Ružička” nalazi se u Županijskoj 50 u Vukovaru. Rekonstrukcija Radničkog doma u Borovu naselju doprineće povećanju kapaciteta Veleučilišta i razvijanju dva nova studijska programa, informatike i primaljstva, koja će uz dosadašnja tri omogućiti da Vukovar postane studentski grad.